Vysoká poptávka a velmi úspěšný prodej v loňském roce nás nabádá pustit se do toho znovu – už nyní můžete rezervovat sadbu brambor (+420 606 089 530, info@zahradnictvi-studenec.cz)
Rozšířili jsme sortiment, navýšili celkové množství. V prodeji je pouze kvalitní certifikovaná sadba s původem v České republice.
V nabídce Zahradnictví Studenec najdete odrůdy velmi rané, rané i polorané. Vše v baleních 5 a 25 kg.
U brambor rozlišujeme několik varných typů:
Varný typ A – brambory vhodné do salátů, pro vaření ve slupce nebo jako příloha. Brambory nemoučnatí, nerozváří se. Hlízy jsou po uvaření pevné a tuhé.
Varný typ B – typ, který se hodí jako univerzální příloha. Do salátů, polévek i pro restování. Po varu se mohou rozsypávat, mírně moučnatí.
Varný typ C – typ vhodný pro výrobu kaší a těsta. Hlízy se po uvaření rozsypávají a moučnatí, proto je využíváme i pro smažené výrobky.
Leze se setkat i s označením A-B a B-C, protože hranice mezi typy nejsou přesně dány.
Jak brambory pěstovat:
Nesázejte konzumní brambory, které zakoupíte v obchodě, ale vždy kvalitní sadbu. Jen tak máte jistotu bohaté úrody a úspěšného pěstování.
Termín výsadby brambor se odvíjí od aktuálního počasí a teploty vzduchu - od konce března až po druhou polovinu května. Je třeba, aby se teplota půdy pohybovala mezi 6-ti až 8-mi °C.
Nejprve je třeba důkladně připravit půdu - zbavit ji plevelů a prokypřit do hloubky alespoň 15 cm. Jednotlivé brambory s mírně narašenými klíčky sázejte do vzdálenosti 20 až 30 cm. Hloubka řádku by měla být jen o pár centimetrů větší než je výška hlízy. Vzdálenost jednotlivých řádků by měla být cca 70 cm. Přihrnutí by mělo být do výšky 10-ti až 15-ti cm. Záhony se snažte udržovat stále mírně vlhké. Brambory jsou náročné na živiny, vyžadují organické i minerální hnojení, ze sortimentu Zahradnictví Studenec můžete použít např. cererit či kompost.
Pro rezervaci volejte +420 606 089 530 nebo piště na email: info@zahradnictvi-studenec.cz. Kontakty zde.