Rybízy patří mezi drobné ovoce, dělíme jej na bílý, černý, červený.
Rybíz obsahuje spoustu vitamínu C, B1, B2, B3, B5, B6, provitamín A, minerální látky: vápník, mangan, železo, zinek a draslík.
Mezi bílým je populární Primus, Blanka, Olin.
U červeného rybízu Jonkheer van Tets, Detvan, Rovada, Kozolupský raný.
Mezi nejzdravější patří ovšem rybíz černý. Hojně používané odrůdy: Titánie, Ometa, Favorit, Triton, Ben hope, kříženec Angreštu s Rybízem JOSTA.
Konzumně dozrávají rybízy od června do konce července.
Obsahují spoustu minerálních látek a vitamínů.
Pro jeho navinule kyselou chuť, není tolik populární jako jiné druhy ovoce, ale i tak má nezastupitelnou pozici.
Dostupnost vybraného kultivaru ověříte na tel. čísle: +420 606 089 530.